Wat is DoeSociaal?

DoeSociaal is opgericht door mij, Vincent Visser, als initiatief om jongeren meer informatie te geven over het gebruik van sociale media. In de loop der jaren is dit uitgegroeid tot online communicatie en marketing, met sociale media als specialisme.

In 2011 viel mij op dat veel jongeren van alles klakkeloos op het internet plaatsen, zonder de gevolgen daarvan in te zien. Zo kwam regelmatig in het nieuws dat jongeren waren opgepakt vanwege bedreigingen en het bezit hebben van illegaal vuurwerk. Ik kwam toen met het idee om mediawijsheid-lessen te ontwikkelen waarin zij één lesuur bijgebracht werden over de mogelijkheden en gevaren van de sociale media.

Één school vroeg mij na het geven van deze les om advies over hun social media-gebruik. Dit groeide de jaren daarna langzaam uit tot het geven van advies aan jongeren, scholen en organisaties.

Begin 2015 ben ik afgestudeerd met de master Corporate Communication aan de Universiteit van Amsterdam en ben ik op de hoogte van de wetenschappelijke studies rondom online communicatie en marketing. Dit was voor mij ook het startpunt om DoeSociaal uit te bouwen tot meer dan alleen social media advies, namelijk online communicatie en marketing.

Als jonge starter ben ik ontzettend gedreven en wil ik graag de kansen benutten die er voor jou en jouw organisatie zijn. Positief en creatief is hoe ik mijzelf zou omschrijven. Maar genoeg getypt, bel of mail mij eens, dan laat ik je graag zien hoe ik jou kan helpen om de kansen te benutten!

column options